DGA Personeelsadvies
Speulderbos 5
1447 TG Purmerend

Contact:

T. 0299 - 465536
M. 06 - 53434851
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 

Outplacement

Het komt voor dat een medewerker niet langer op z’n plaats is binnen uw organisatie.  Verschillende oorzaken zowel bij de medewerkers als uw organisatie kunnen hieraan ten grondslag liggen. Het is zaak dit open en eerlijk onder ogen te zien en te komen tot een oplossing die zowel voor u als organisatie als voor uw medewerker bevredigend is.

 

DGA Personeelsadvies heeft, met succes, veel van dit soort situaties mogen oplossen. Zowel individueel als collectief. Vaak zelfs met een 100% score, waarbij uiteindelijk, naast een tevreden werkgever, sprake is van een tevreden werknemer die een nieuwe, uitdagende stap in zijn loopbaan gaat zetten !

 

Bij opdrachten waarbij de outplacement een collectief karakter heeft wordt op hoofdlijn de volgende aanpak gehanteerd:
1. Ondersteuning van de Directie/PZ bij de voorbereiding van de reorganisatie en het verrichten van outplacement activiteiten.
2. Algemene presentatie over ontslag, zoeken naar ander werk en de ondersteuning zelf.
3. Het functioneren als vraagbaak ten aanzien van alle vragen die rondom de beëindiging van het dienstverband en het vinden van ander werk bij de wijkers leven.
4. Individuele intake voor het opstellen van een plan van aanpak per medewerker.
5. Ontslagverwerking,sterkte/zwakte-analyse,gewenst vacatureprofiel, marktbenadering.
6. Collectieve en individuele sollicitatietraining.
7. Individuele coaching en begeleiding van de wijker.

 

Voor een beeld van de aanpak per medewerker verwijzen wij u ook naar het onderwerp ‘reïntegratie’.  Uiteraard geven wij u hier slechts een beeld waarbij u zich moet realiseren dat ieder situatie op zichzelf staat en maatwerk vereist. Graag geven wij u, in voorkomende gevallen, nadere informatie en een op uw situatie afgestemd voorstel.