DGA Personeelsadvies
Speulderbos 5
1447 TG Purmerend

Contact:

T. 0299 - 465536
M. 06 - 53434851
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 

Sales Engineer

 

Onderneming

Onze opdrachtgever is een internationaal gerenommeerd technisch/industrieel handelsbedrijf. Voor de vestiging in Capelle ad IJssel zoeken we een Sales Engineer.

Algemeen

Inspireren en motiveren. Dat is je op het lijf geschreven! Techniek heb je in de vingers, minstens op HBO-niveau. Je bent binnen je rayon (Noord-Zuid Nederland) verantwoordelijk voor het onderhouden van contacten met (potentiële) klanten, het begeleiden van offertetrajecten en het bieden van aftersales begeleiding. Je adviseert klanten over ons brede productenpakket en is het jouw uitdaging om aanwijzingen van klanten te vertalen in ‘an offer they can’t refuse’. Je bent budget- en margeverantwoordelijk en rapporteert de resultaten aan de Manager Flow Technology.    

Functie-inhoud

 Als Sales Engineer ben je verantwoordelijk voor het behalen van de omzetdoelstellingen. Je zorgt er voor dat de klant optimaal bedient wordt en de offertes worden opgevolgd. Je rapporteert over de klantcontacten en zorgt voor vervolgacties. Je bouwt aan langdurige klantrelaties en weet je klanten overtuigend te adviseren en met degelijke oplossingen ten komen. Je draagt zorg voor uitwisseling van relavante informatie intern en extern. Je levert een optimale bijdrage aan het behalen van de omzet en de marge. Je vertegenwoordigt de organisatie op beurzen, seminars en overige bijeenkomsten.    

Functie-eisen

Je hebt een HBO werk- en denkniveau in technische/commerciële richting (Werktuigbouwkunde) door ervaring en/of opleiding verkregen. Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie. Je hebt gedegen kennis van producten, markten, klanten en concepten. Je hebt een uitgesproken aanleg voor ondernemen en bouwt gemakkelijk intern en extern je netwerk uit.  

Aanbod

 Een uitdagende en inspirerende baan in een dynamische werkomgeving met een open hands-on werksfeer die je stimuleert om je professionele talenten verder te ontplooien. Een klimaat waarin jouw en ons belang parallel lopen. De onderneming beschikt over uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals een winstdelingsregeling, 25 vakantie- 12 atv-dagen en een aantrekkelijk salaris. Daarnaast heb je uitgebreide opleidingsmogelijkheden en wordt je pensioen goed geregeld.